Groenten Hoofdgerechten Pasta

Spaghetti met tonijn, tomaat en mosterd

Spaghetti met tonijn, tomaat en mosterd
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr spaghetti
  • 1 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 2 st tomaten
  • 1 el mosterd
  • 20 cl crème fraîche
  • 1 kl koffiemelk of melk
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.

  2. Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui met de knoflook. Zodra de ui glazig is voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

    Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg wat zout aan het water toe indien dat niet op de verpakking staat.

  3. Giet de tonijn af en doe deze dan in een kom. Prak met een vork de tonijn. Voeg de crème fraîche, mosterd en de (koffie)melk toe. Meng het geheel goed door elkaar.

  4. Voeg dit mengsel toe aan de pan met ui en tomaten. Meng door elkaar en laat nog een minuut of 10 zachtjes koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

  5. Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de saus over.

Loading

Facebook Comments