Hoofdgerechten Lunchgerechten Schaaldieren

Salade van mosselen en aardappelen

Salade van mosselen en aardappelen
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
8 min
Totale tijd
38 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr krieltjes met schil
  • 150 gr gekookte mosselen
  • 1 st sjalot
  • 4 st gedroogde tomaatjes
  • 3 cl witte wijn
  • zout
  • piment d'espelette
  • 1 kl sherry azijn
  • 3 kl olijfolie
  • 1 el bieslook
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Kook de krieltjes met de schil in licht gezouten water. Zodra deze gaar zijn, giet ze af. Laat ze iets afkoelen en verwijder dan de schil. Snijd ze vervolgens in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.

  2. Meng in een kom de krielschijfjes met de mosselen, de stukjes tomaat en de sjalot. Maak een vinaigrette van de wijn, azijn en olijfolie. Voeg een beetje zout en de piment d'espelette toe. Meng dit goed door elkaar en giet over de salade en meng goed door elkaar.

  3. Verdeel de salade over de borden en garneer met de bieslook.

Loading

Facebook Comments