Heerlijke spareribs uit de oven of van de BBQ
- 1 kopje ketjap manis
- 1 kopje tomatenketchup
- 5 el currysaus
- 5 el zoete chilisaus
- 2 el honing
- 2 el limoensap
- 5 tenen knoflook fijngesnipperd
- 2 cm geraspte gember
- 2 el sambal badjak
- zout naar smaak
- 1 kg spareribs (varken of kalf)
-
Een marinade maken van bovenstaande ingredienten en hiermee het vlees goed insmeren. Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)
-
De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C. De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is. Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.
-
Als je de ribbetjes goed insnijdt, kun je de spareribs ook prima op de bbq grillen. Op de camping marineer je ze gewoon vlak van tevoren als je geen koelkast hebt.
Lekker met een frisse salade en stokbrood of gebakken aardappeltjes, voor liefhebbers een knoflooksausje (gelijke delen maynaise/yoghurt, 3 t knoflook en fijngesneden groene kruiden) of zoet chilisaus.