- 2 moten zalm
- 150 gr diepvries doperwten
- ½ st rode ui
- 12 st kapertjes
- 1 liter groentebouillon
- 2 el mayonaise
- peterselie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de peterselie zeer fijn. Halveer de ui. Snijd halve ringen van één helft.
-
Verwarm de bouillon tot tegen de kook aan. Pocheer de zalm gedurende 3 minuten. Haal de zalm uit de bouillon met behulp van een spaan en bewaar in een stuk aluminiumfolie.
-
Verwarm de bevroren doperwten in de bouillon tot ze ontdooid en warm zijn. Zet zonodig de warmtebron hoger.
-
Meng intussen de mayonaise met de peterselie en voeg een klein beetje zout en peper toe.
-
Maak de borden op. Leg een moot zalm op het bord. Bedek deze met een lepel peterselie-mayonaise en leg hier een paar uienringen en wat kapertjes op. Verdeel de doperwten over de borden naast de zalm.