Gevogelte Hoofdgerechten Kaas Zuivel

Kipschnitzel op Normandische wijze

Kipschnitzel op normandische wijze
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st ongepaneerde kipschnitzels
  • 150 gr champignons
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 20 cl crème fraîche
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el boter
  • zout, boter
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Op de foto staat een fles olijfolie maar ik heb toch besloten om boter te gebruiken. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd het onderste stukje van het steeltje af en snijd dan in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

  3. Voeg de boter toe en bak de kipschnitzels aan beide kanten 3 minuten. Dit is wel een beetje afhankelijk van de dikte. Voeg tijdens het bakken wat zout en peper toe.

  4. Voeg de champignons en de spekjes toe aan de pan. Laat deze ook even bakken tot de champignons gaar zijn.

  5. Verlaag de warmtebron iets tot middelhoog.

    Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en laat nog 3 minuten koken.

  6. Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments