- 30 ml olijfolie
- 1 kg rib- of succadelappen in blokjes gesneden
- 500 gr in blokjes gesneden ui
- 100 gr bleekselderij in rondjes gesneden
- 200 gr wortel in rondjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 1/2 cm gember geraspt
- 30 gr tomatenpuree
- 1 lt water
- 2 st runderbouillonblokjes
- 100 gr runderfond
- zout, peper
-
Verhit de olie in een stoofpan. Braad het vlees aan (eventueel in delen).
Voeg de uien, wortel, bleekselderij, knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee. -
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee om te ontzuren.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook. Wanneer het kookt temper het vuur en laat met gesloten deksel sudderen tot het vlees gaar is. Afhankelijk van de kwaliteit en het soort vlees kan dit 3 à 4 uur duren. Breng op smaak met zout en peper -
Maak een saus van de runderfond en wat water.
-
Serveer met aarappelpuree of rijst.