Rundvlees en uienpannetje
Hoofdgerechten Vlees

Rundvlees en uienpannetje

Rundvlees en uienpannetje
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
4 uur 30 min
Totale tijd
5 uur
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 30 ml olijfolie
  • 1 kg rib- of succadelappen in blokjes gesneden
  • 500 gr in blokjes gesneden ui
  • 100 gr bleekselderij in rondjes gesneden
  • 200 gr wortel in rondjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 1/2 cm gember geraspt
  • 30 gr tomatenpuree
  • 1 lt water
  • 2 st runderbouillonblokjes
  • 100 gr runderfond
  • zout, peper
Instructies
  1. Verhit de olie in een stoofpan. Braad het vlees aan (eventueel in delen).
    Voeg de uien, wortel, bleekselderij, knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee om te ontzuren.
    Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
    Breng aan de kook. Wanneer het kookt temper het vuur en laat met gesloten deksel sudderen tot het vlees gaar is. Afhankelijk van de kwaliteit en het soort vlees kan dit 3 à 4 uur duren. Breng op smaak met zout en peper

  3. Maak een saus van de runderfond en wat water.

  4. Serveer met aarappelpuree of rijst.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.