Hoofdgerechten Pasta Saus

Spaghetti à la puttanesca

Spaghetti à la puttanesca
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 st ansjovisfilets
  • 400 ml tomatenblokjes of passata
  • 8 st kappertjes
  • 1 tl cayennepeper
  • 6 blaadjes basilicum
  • 4 st kerstomaatjes
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en hak de knoflook fijn.

    Verhit op niet al te hoog vuur de olie in een grote koekenpan. Voeg daar de ansjovisfilet en de cayennepeper aan toe. Prak de filets fijn met een houten lepel. Laat 3 minuten zachtjes stoven.

  2. Voeg daar tomatenblokjes en de knoflook aan toe. Zet de warmtebron wat lager. Voeg de kappertjes toe. Laat ongeveer 5 minuten koken.

  3. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  4. Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg deze aan de saus toe. Laat nog 3 minuten zachtjes koken. Hak de basilicum in grove stukjes.

  5. Giet de spaghetti af en meng er een scheutje olijfolie door.

    Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de saus overheen. Garneer met de basilicum.

  6. Ps. In het originele recept horen er ook nog zwarte olijven in. Ik heb ze weggelaten omdat ik ze niet lust.

Loading

Facebook Comments