- 400 gr aardappelen (vastkokers)
- 1 teentje knoflook
- ¼ liter melk
- ⅛ liter crème fraîche
- 1 el boter
- zout, peper
- 75 gr geraspte Parmezaanse kaas.
- 2 st eieren
-
Zet alle ingrediënten klaar. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Spoel de aardappelen niet af nadat ze gesneden zijn. Pel en het teentje knoflook.
Verwarm de oven voor op 190°
-
Smeer een ovenschaal in met het teentje knoflook. Beboter de ovenschaal. Snipper het teentje knoflook. Leg een laagje aardappel op de bodem van de schaal. Voeg wat zout en peper toe. Verdeel een lepel crème fraîche over de laag aardappelen. Strooi wat geraspte kaas erover. Herhaal dit nog 2 maal.
-
Verwarm de melk. meng de eieren door de melk en giet dit over de aardappel.
-
Zet de schaal in de oven en bak de gratin ongeveer 40 minuten. Controleer regelmatig of het gerecht niet verbrandt.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel over de borden. Geef er een groente bij naar keuze. Wij aten er haricots vers bij en een gehaktbal. De link naar het recept van de gehaktbal vind je hieronder.