Eendenborst met avocado en peer
Gevogelte Voorgerechten

Eendenborst met avocado en peer

Eendenborst met avocado en peer
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 st eendenborst (350 gr.)
  • 2 el citroensap
  • 1 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 st handpeer
  • 1 st avocado
  • 1 klein bosje peterselie
  • zout, peper
Instructies
  1. Snijd het vel van de eendenborst kruislings in. Verhit een koekenpan op middenhoog vuur. Bak de eend met de velkant naar onderen gedurende 7 minuten. Bestrooi met wat zout en peper en draai de borst om en bak deze zijde ongeveer 6 minuten. Haal de eend uit de pan en laat deze rusten onder een vel aluminiumfolie.

  2. Schil de peer en snijd deze over de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd overlangs dunne plakken. Doe hetzelfde met de avocado. Besprenkel met een beetje citroen de plakjes peer en avocado zodat deze niet bruin verkleuren.

  3. Meng de rest van de citroen, de balsamicoazijn, olijfolie en gemberpoeder in een schaaltje en meng deze goed door elkaar met behulp van een garde.

  4. Maak de borden op en decoreer met wat peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.