- 2 st slibtong
- 3 el bloem
- 1 tl kurkuma
- 2 el olijfolie
- 20 gr boter
- zout, peper
- 2 el kappertjes
- 1 el bieslook
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd koppen van de vis en maak ze schoon onder koud stromend water. Knip de zijgraatjes van de vis met een keukenschaar. Snijd de bieslook fijn.
-
Meng op een bord de bloem met de kurkuma en wat zout en peper. Haal de vis door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met de bloem. Schud de overtollige bloem van de vis af.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis om en om. Voeg op het laatst de boter toe en bedruip de vis regelmatig met de gesmolten boter.
-
Voeg op het laatst de kappertjes toe.
-
Verdeel de vis over de borden. Giet er wat van de gesmolten boter over. Verdeel de kappertjes en garneer met de bieslook.
Serveer met bv gebakken aardappelen en broccoli.