Gevogelte Hoofdgerechten Pasta

Kipvleugels in balsamicoazijn met spaghetti

Kipvleugels in balsamicoazijn met spaghetti
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 6 st kipvleugels
  • 1 st rode ui
  • 2 st tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijn gehakte peterselie
  • 1 à 2 el balsamicoazijn
  • 2 el crème fraîche
  • 10 cl kippenbouillon
  • zout
  • geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp eventueel de Parmezaanse kaas.

  2. Verhit op middelhoog vuur in een hapjespan met 2 el. olijfolie en bak de kipvleugels aan beide zijden mooi bruin. Voeg de oregano, cayennepeper, ui en de knoflook toe.

  3. Verlaag de hittebron. Voeg de kippenbouillon toe en laat 12 tot 15 minuten zachtjes sudderen.

    Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

    Haal de kipvleugels uit pan houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg de crème fraîche en de tomatenblokjes toe. Roer goed door elkaar. Laat even zachtjes pruttelen.

  4. Doe de kipvleugels terug in de pan en voeg 1 à 2 el. balsamicoazijn toe (naar gelang je smaak) en de peterselie. Roer goed door elkaar. Proef de saus en voeg eventueel wat zout toe

  5. Verdeel de spaghetti, de kipvleugels en de saus over de borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Loading

Facebook Comments