- 2 st kipdrumsticks
- 2 tenen knoflook
- 1 st ui
- 1 tl tijm
- 1 st laurierblaadje
- ½ st kippenbouillon blokje
- zout
- 1 kl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- ½ kl kerriepoeder
- citroensap
- 3 el olijfolie
- 1 dl witte wijn
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
-
Meng in een hittebestendig diep bord of ovenschaal de ui, knoflook, tijm, olijfolie, wijn, paprikapoeder, cayennepeper, kerrie. Verkruimel het laurierblad en voeg dit samen met een beetje zout aan de marinade toe. Leg de drumsticks in de marinade en lepel de marinade over de hele drumsticks. Dek deze af met aluminiumfolie en zet deze voor minimaal 8 uur in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°. Zet de drumsticks ongeveer een uur in de oven tot het vlees los laat van het bot. Halverwege de baktijd nog een keer de drumsticks bedruipen met de marinade.
-
Verdeel de drumsticks over de borden en geef er groenten/aardappels bij naar keuze.