- 2 st sliptongen
- 1 st sjalot
- 25 gr boter
- 5 cl visbouillon
- ½ el mosterd
- 2 el crème fraîche
- 1 el peterselie
- bloem
- 5 bolletjes vier seizoenenpeper
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Stamp in een vijzel de peperbolletjes fijn. Snipper de peterselie. Pel en snipper de sjalot. Snijd de kop van de tongetjes af en verwijder eventueel nog restjes van de ingewanden. Knip met een keukenschaar de zijvinnen af. Verwijder eventueel aanwezig kuit. Spoel de vis goed schoon onder koud stromend water.
-
Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Doe de bloem op een bord en haal er de tongetjes door. Klop het teveel aan bloem eraf. Bak de tongetjes aan beide zijde. Haal de tongetjes uit de pan en houd ze warm in een stuk aluminiumfolie.
-
Doe de rest van de boter in de pan en fruit de sjalot. Voeg de visbouillon en de mosterd toe. Roer het geheel goed door. Voeg wat zout, de peper, crème fraîche en de peterselie toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat een paar minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
-
Verdeel de vis over de borden en lepel de saus erover. Geef er groenten en/of aardappelen bij naar keuze. Wij aten het met sperzieboontjes.