Hoofdgerechten Vlees

Chipolatas op Baskische wijze

Chipolatas op Baskische wijze
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st chipolata worsten
  • 1 st ui
  • 2 kleuren paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cl witte wijn
  • ½ blik tomatenblokjes
  • rijst
  • 2 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd wat paprika in blokjes. Ik had nog wat paprikareepjes in de vriezer en heb daar een handje van gebruikt en daar blokjes van gesneden.

  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de worstjes aan alle kanten mooi aan.

    Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

    Voeg de ui en paprika blokjes toe. Zodra deze zacht zijn voeg dan de knoflook toe.

  3. Voeg de tomatenblokjes toe en wat zout en peper. Roer goed door elkaar en proef. Voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes stoven.

  4. Snijd de worstjes in stukjes. Schep de rijst op de borden en verdeel de saus en de worstjes rondom de rijst.

Loading

Facebook Comments