- 500 gr voorgekookte aardappelen
- 500 gr wortel en ui gesneden
- 200 gr rundergehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- geraspte kaas
- peper, zout
- olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.
Doe de aardappelen in een pan en zet deze bijna onder water. Leg hier de wortel en uien op.
Breng aan de kook en kook deze tot de aardappelen gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180°.
-
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg dan de knoflook, de tomatenpuree en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Vet de ovenschaaltjes in met wat olie. Verdeel het gehaktmengsel over de schaaltjes.
-
Giet de aardappelen af, maar bewaar het vocht. Hier zitten veel vitaminen in. Stamp de aardappelen en de groenten en maak smeuïg met wat van het kookvocht. Vul de schaaltjes met de hutspot. De rest van de hutspot kun je invriezen voor een andere keer.
-
Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaaltjes in de oven voor zo'n 10 à 15 minuten tot de kaas gesmolten is.