- 2 st zalmmoten
- 20 gr roomboter
- 2 el olijfolie
- 20 cl crème fraîche
- citroensap
- 10 cl visbouillon
- vierseizoenenpeper
- ½ kl paprikapoeder
- piment d'espelette
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar.
-
Verhit op middel hoog vuur de olijfolie met de boter. Bak de zalmmoten aan beide zijden voor zo'n 3 à 4 minuten. Haal ze uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Deglaceer de pan met citroensap en de visbouillon. Voeg de crème fraîche, paprikapoeder, piment d'espelette en de wat vierseizoenenpeper. Meng goed door elkaar. Proef de saus en breng op smaak met wat zout en eventueel nog wat vierseizoenenpeper.
-
Verdeel de zalm over de borden en schep er de saus over. Serveer met pilavrijst of een gekookt aardappeltje.