Pittige gamba's
Hoofdgerechten Schaaldieren

Pittige gamba’s

Pittige gamba’s
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
29 min
Totale tijd
49 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr gamba’s gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 1 st ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 400 gr gepelde tomaten vers of uit blik
  • 1 st klein blikje tomatenpuree
  • 2 el wijnazijn
  • 1 el fijn gesneden basilicum
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1 tl zout
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl suiker
  • 2 el groene olijven in plakjes gesneden
Instructies
  1. Verhit in een braadpan de olijfolie. Voeg de ui toe. Als de ui glazig is voeg dan de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren.

  2. Voeg de tomaten (ook het sap indien uit blik), basilicum, de wijnazijn, de mosterd, het zout, suiker en de cayenne peper toe. Breng weer aan de kook en sluit de pan af met de deksel. Zet het vuur lager en laat 25 minuten stoven.

  3. Voeg de garnalen toe, breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel het gerecht over de borden en strooi er olijfplakjes over.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.