- 280 gr kippendijenfilet
- 2 el olijfolie
- 1 st sjalot
- 125 gr champignons
- 25 ml witte wijn
- 1 tl maïzena
- 50 ml kippenbouillon
- 1 st tomaat
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl paprikapoeder mild
- teentje knoflook
- 80 gr crème fraîche
- 1 el peterselie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de kippendij in niet te kleine blokjes. Snij de tomaat in blokjes en verwijder het vocht, kroontje en de pitjes. Hak de peterselie fijn.
-
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip aan alle zijden aan.
-
Voeg de sjalot, de twee soorten paprikapoeder en de champignons toe. Voeg een beetje zout en peper toe.
-
Voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe alsook de helft van de peterselie. Voeg de witte wijn toe. Maak een papje van de bouillon en de maïzena. Voeg dit aan de pan toe en meng goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten rustig stoven.
-
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door elkaar. Laat even weer warm worden. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel het gerecht over de borden en serveer.