kabeljauw op spaanse wijze
Hoofdgerechten Vis

Kabeljauw op zijn Spaans

Kabeljauw op spaanse wijze
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 130 kcal
Ingrediënten
  • 600 gr moten kabeljauw
  • 4 st tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 st citroen
  • 1/2 gr safraan
  • 3 tl paprikapoeder
  • zout, peper en cayennepeper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 gr.

  2. Leg de moten in een ovenschaal.

  3. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze een paar seconden in heet water. Haal ze uit het water en ontvel ze. Snijd de tomaten in plakken.
    Leg de tomaten rondom de moten vis.

  4. Meng in een kom, Olie, het sap van de citroen, de safraan, paprikapoeder, een snufje cayennepeper. Verdeel het mengsel over de moten vis.

  5. Zet de ovenschaal in de oven en laat 25 minuten garen. 
    Heb je geen moten kabeljauw maar filets, halveer dan de oventijd.

  6. Verdeel de kabeljauw en de tomaten over de borden.
    Serveer er aardappelpuree of gekookte aardappels bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.