- 1 el olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 1 teentje knoflook
- 10 st kerstomaatjes
- 5 cl witte wijn
- 10 st basilicumblaadjes
- 1 el citroenrasp
- 1 tl citroenrasp
- zout, peper
- 2 el olijfolie
- 2 st kabeljauwfilets
- peper, zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175°. Pel en snipper de knoflook. Halveer de tomaatjes. Stamp de chilivlokken fijn in een vijzel. Snijd de basilicum fijn.
-
Verwarm de olie op matig vuur en fruit de knoflook met de chili. Laat 1 minuut zachtjes fruiten.
-
Voeg de tomaatjes toe en laat 9-12 zachtjes bakken. Voeg dan de witte wijn, citroenrasp, citroensap, basilicum en zout en peper toe. Laat nog 2 minuten zachtjes stoven.
-
Bak ondertussen in een andere koekenpan, op middelhoog vuur, de kabeljauwfilets in de olijfolie. Bak deze ongeveer 4 minuten per kant.
-
Heb je een koekenpan die in de oven kan dan schep je de saus over de kabeljauw en zet je de koekenpan in de oven en gaar je de vis nog 5 minuten.
Heb je deze koekenpan niet, gebruik dan een ovenschaal. Leg dan de kabeljauwfilets incl. de olie in de ovenschaal en schep je de saus over de vis.