- 230 gr rumsteak
- ½ st courgette
- ½ st winterwortel
- ½ st rode paprika
- ½ st rode ui
- 60 gr taugé
- 4 el doperwten
- 1 stengel lente ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- ¼ tl chilivlokken
- 1 tl citroengraspoeder
- 2 el fijn gesneden peterselie
- sojasaus
- olijfolie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in reepjes. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Snijd de wortel in julienne. Snijd de lente ui in ringetjes. Snij peterselie zodat je ongeveer 2 el. hebt. Stamp in een vijzel de chilivlokken tot poeder.
-
Verhit 1 el. olijfolie in een wok en fruit de ui. Zodra deze glazig begint te worden voeg dan de knoflook, het gemberpoeder, chili en het citroengraspoeder toe. Bak dit even mee zodat deze hun smaak kunnen afgeven. Blus af met 1 el. sojasaus.
-
Voeg de rundvleesreepjes toe, met wat zout en peper, en bak deze rondom aan. De bedoeling is dat het vlees binnenin mooi roze blijft, maar niet rauw. Haal met een schuimspaan de wok leeg en bewaar in een schaaltje. Dek deze af met aluminiumfolie.
-
Verhit opnieuw een lepel olijfolie in de wok en bak de wortel en paprika gedurende 5 minuten.
-
Voeg 2 el. sojasaus toe en voeg de courgette, doperwten, lente ui en de taugé toe. Laat nog even bakken, maar de groentes moeten nog wel knapperig blijven.
-
Voeg nu weer het vleesmengsel toe en laat nog doorwarmen. Voeg de peterselie toe en meng het geheel goed door elkaar. Verdeel het gerecht over de borden en geef er eventueel nog wat witte rijst bij.