Groenten Hoofdgerechten Vis

Pittige kabeljauw

Pittige kabeljauw
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 

Van oorsprong een Spaans recept. Ik had echter geen Spaanse rode peper puree en heb deze vervangen door sambal.

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 moten kabeljauw
  • st paprika in 3 kleuren
  • 5 st aardappelen
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 dosis saffraan
  • 5 cl witte wijn
  • 10 cl groentebouillon
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • paneermeel
  • zout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Schil de aardappelen. Pel de knoflook en kneus deze door er met de zijkant van een koksmes op te drukken.

  2. Pocheer de kabeljauw in licht gezouten water. Dit duurt ongeveer 8 minuten nadat het water kookt. Zodra de kabeljauw gaar is haal dan uit de pan en bewaar op een bordje. Trek met 2 vorken de vis uit elkaar.

    Kook de aardappelen in het kookvocht van de kabeljauw met het gekneusde teentje knoflook.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en voeg dan de reepjes paprika toe. Roer goed door elkaar. Zodra de paprika's een beetje zacht zijn de pan van de warmtebron halen.

    Verwarm de oven voor op 180°.

  4. Zodra de aardappelen gaar zijn deze afgieten en even afspoelen onder koud water. Snijd de aardappelen in plakjes. Olie de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met de plakjes aardappel. Verdeel daar het ui- en paprikamengsel over. Strooi wat Provençaalse kruiden over het gerecht. Verdeel daarover de kabeljauw. Schenk de wijn en de bouillon hier over heen. Meng in een kommetje de blokjes tomaat met de sambal, de saffraan en 2 el olijfolie. Roer dit goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de kabeljauw.

  5. Strooi wat paneermeel over het gerecht.

  6. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht 30 à 35 minuten tot het paneermeel mooi gekleurd is. Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments