Dit recept is afkomstig van Marions Kitchen. Zij was deelneemster van Masterchef Australië.
- 200 gr rundergehakt
- ½ st ui
- 2 tenen knoflook
- ½ st rode peper
- arachideolie
- ¼ tl trassie
- ½ st groentebouillonblokje
- 4 kopjes gekookte rijst
- 1 el sojasaus
- 1 tl ketjap manis
- gefrituurde uitjes
- plakjes komkommer
- 1 st tomaat
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in plakjes. Snipper de knoflook. Snijd de peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens in smalle ringetjes. Snijd de tomaat in plakjes.
-
Verhit 2 el. olie in een wok en bak het gehakt rul. Voeg dan de ui toe en roerbak deze 3 minuten mee. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak deze even mee.
-
Schuif de ingrediënten in de pan een beetje opzij en verhit nog een tl. olie in de wok. Voeg hier de trassie aan toe zodat deze een beetje oplost. Verkruimel het bouillonblokje over het gerecht. Roer dan goed door elkaar. Voeg de rijst, sojasaus en de ketjap toe. Roer goed door elkaar en wok nog een paar minuten zodat de rijst warm wordt en de smaken goed door elkaar trekken. Verdeel over de borden en serveer er de tomatenplakjes en de komkommer bij. Zet gebakken uitjes en de sambal op tafel.