- 200 gr grote garnalen
- ¼ st ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 1 st paprika
- ½ st komkommer
- 50 gr ananasstukjes
- 1 tl maïzena
- 1 stengel lente ui
- 1½ el vissaus
- 1 el witte azijn
- 1 el tomatenketchup
- 1 el suiker
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in plakjes. Snipper de knoflook. Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijst. Snijd hem vervolgens in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in stukjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de zoetzure saus.
-
Verhit de olie in een wok. Voeg de ui en knoflook toe en wok voor een halve minuut. Voeg dan de paprika, komkommer en de ananas toe. Roerbak dit gedurende 1 minuut.
-
Meng in een glas de maïzena met 1 el. water en roer er een papje van. Roer de zoetzure saus door het gerecht en wok voor een halve minuut.
Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden gedurende elk 3 minuten of tot ze mooie roze zijn.
-
Voeg de lente ui toe en verdeel het gerecht over de borden.