Van oorsprong is dit een Spaans gerecht maar door gebrek aan Spaanse rode peperpasta heb ik deze vervangen door sambal.
- 2 moten kabeljauw
- ⅓ st rode paprika
- ⅓ st gele paprika
- ⅓ st groene paprika
- ½ st ui
- 4 st aardappelen
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl sambal oelek
- 1 dosis saffraan
- 5 cl witte wijn
- 10 cl groentebouillon
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- paneermeel
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika's in reepjes. Schil de aardappelen. Kneus de knoflook door deze plat te drukken met de zijkant van een koksmes.
-
Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur 1 el. olijfolie en bak hierin de olie en de reepjes paprika. Blancheer intussen in een pan met water de kabeljauw gedurende een minuut of 8. Haal de vis uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie op een bord. Kook de aardappels samen met het gekneusde teentje knoflook in het kookvocht van de vis. Snipper het teentje knoflook.
Verwarm de oven voor op 180°.
Zodra de aardappelen gaar zijn deze afgieten, maar vis van te voren het teentje knoflook er uit en laat de aardappelen even onder koud stromend water wat afkoelen. Snijd ze vervolgens in plakken. Snijd het teentje knoflook in plakjes.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met de plakjes aardappel. Verdeel hierover de uien met de reepjes paprika en de knoflook. Strooi hier wat Provençaalse kruiden over. Trek met twee vorken de kabeljauw in stukjes. Verdeel dit over het mengsel in de ovenschaal. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Meng in een kom de tomatenblokjes met de sambal, saffraan en 2 el olijfolie. Verdeel dit over de kabeljauw.
-
Strooi wat paneermeel over de schotel. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht nog 30 minuten.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel het gerecht over de borden.