Hoofdgerechten Vis

Zalm met honing en citroen

Zalm met honing en citroen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 moten zalm
  • zout, peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
Voor de saus:
  • 30 ml honing
  • 1 el water
  • 1 el citroensap
  • 1 mespuntje knoflookpoeder
  • ¼ el maïzena
Instructies
  1. Haal de zalm 15 à 20 minuten voor aanvang uit de koelkast.

    Zet alle ingrediënten klaar. Dep de zalm droog met keukenpapier.

  2. Verhit de olijfolie en 1 el. boter in een koekenpan. Laat de pan een paar minuten warm worden.

  3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een kommetje.

  4. Bak de zalm aan beide zijden zo'n 3 à 4 minuten. Heeft de zalm nog een huid bak dan de huidzijde 1 minuut langer. Voeg de rest van de boter toe en laat deze smelten. Voeg dan de saus toe tussen de moten zalm. Laat zo'n 30 seconden inkoken. Neem de pan van het vuur om verbranden te voorkomen. Draai de zalm nog een keer om en lepel de saus over de moten zalm. Verdeel over de zalm. Zet extra citroensap op tafel zodat een ieder nog wat extra citroen kan toevoegen. Niet elke honing is even zoet. Wij aten er broccoli en gekookte aardappelen bij.

Loading

Facebook Comments