- 500 gr rijpe tomaten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 st hele komkommer met schil
- 1 st rode paprika
- 1 st rode peper
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 1/4 bosje basilicum
-
Snijd de tomaten in stukken. Maak de paprika schook en snijd deze ook in stukken. Snijd de komkommer in stukken. Snijd de rode peper overlangs door midden en haal de zaadlijsten en de zaadjes erui. Snijd hem dan in stukken. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
-
Doe alles in een blender en maal fijn. Voeg de wijnazijn en de balsamicoazijn toe.
Scheur de basilicum in stukjes. Houd wat achter voor de garnering en doe de rest in de blender. Laat de blender nog even draaien zodat de azijnen en de basilicum zich goed mengen. -
Zet tot gebruik in de koelkast.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met basilicum.