- 300 gr gekookte mosselen zonder schaal (diepvries)
- 1 st ui
- ½ st rode paprika
- ½ st gele paprika
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el verse bieslook
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
-
Verhit in een koekenpan de boter en de olie. Fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook en de paprikablokjes toe. Bak deze tot ze wat zachter zijn.
-
Voeg de mosselen toe en laat deze meebakken tot ze warm zijn. Strooi op het laatst de bieslook over het gerecht.
Verdeel over de borden en serveer er b.v. stokbrood met kruidenboter bij.
Serveer er een Muscadet wijn bij uit de Loirestreek bij Nantes.