- 2 st zalmfilets zonder huid
- 1 el citroensap
- zout
- 2 el olijfolie
- 180 ml kookroom
- ½ el citroensap
- 60 ml groentebouillon
- zout
- chilipoeder
- 75 gr zongedroogde tomaten
- 2 el fijn gesneden basilicum
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verwijder eventueel het vel van de zalm. Snijd de basilicum fijn. Snijd de zongedroogde tomaten zo fijn mogelijk. Besprenkel de zalm met het citroensap en strooi er wat zout over.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de zalm aan beide zijde tot hij net gaar is. Haal dan de zalm uit pan en bewaar op een bordje.
-
Voeg in de zelfde pan de kookroom, citroensap en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet dan de warmtebron lager en laat wat inkoken.
-
Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaatjes en wat zout toe. Voeg naar smaak wat chilipoeder toe. Laat even zachtjes doorkoken zodat er een mooie saus ontstaat.
-
Voeg de zalmmoten toe om deze nog even door te warmen.
Verdeel de zalm met de saus over de borden.
Geef er bv. broccoli met een gekookte aardappel bij of pasta met een groene groente.