- 350 gr kippendij
- 1 bosje lente-ui
- 125 gr champignons
- 2 stengels citroengras
- 2 cm gember
- 5 st kippenbouillon
- krul vermicelli
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijen in niet al te grote blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Snijd de champignons in niet al te grote stukjes. Kruid de kip met wat zout en peper.
-
Zet een pan op middelhoog vuur en gaar de kip in een laagje water. Voeg een groot glas water toe en voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Voeg steeds wat water toe. Voeg de gember en de bosui toe. Voeg weer wat water toe.
-
Kneus de citroengras stengels met de achterkant van een mes en voeg deze toe aan de soep.
-
Voeg de stukjes champignon toe. Voeg weer wat water toe. Laat een paar minuten garen. Voeg weer wat water toe en breng tot bijna aan de kook.
-
Proef de soep en breng verder op smaak met wat zout en/of peper.
-
Verdeel de soep over kommen en geef er stokbrood bij.
Recept Video