- 100 gr spaghetti
- 1 el olijfolie
- 220 gr grote garnalen
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl chilivlokken
- 3 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 2 st lente-ui
- 1 el fijn geraspte gember
- 1 tl zout
- 120 ml olijfolie
- 2 tl sesamolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Schil en rasp de gember. Snijd de bosui grof in stukjes. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Pel en snipper de knoflook.
-
Blender de bosui, gember en zout zo fijn mogelijk of gebruik een vijzel. Doe dit mengsel in een hittebestendige kom.
-
Verhit in een steelpan de olijfolie met de sesamolie. Zet de steel van een pollepel in de pan en zodra er rondom de steel belletjes ontstaan is de olie heet genoeg.
-
Giet de olie over het lente ui mengsel. Roer goed door elkaar en zet weg voor later gebruik.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af maar bewaar wat vocht voor later als de saus wat verdund moet worden. Terwijl de pasta wordt gekookt, verhit 1 el. olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de knoflook en chilivlokken. Bak de garnalen niet langer dan 2 à 3 minuten per kant. Giet de sojasaus en de oestersaus over de garnalen. Laat nog een minuutje zachtjes sudderen. Zet de warmtebron uit tot de pasta klaar is.
-
Giet de afgegoten spaghetti over de garnalen. Zet de warmtebron weer aan en meng de pasta met de garnalen en de saus. Kook het geheel nog 2 à 3 minuten zodat de saus wat dikker wordt. Indien de saus te dik lijkt voeg dan wat van het kookvocht toe.
-
Verdeel het lente ui mengsel over het garnalen- pastamengsel.
Verdeel over de borden.