Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Pasta Vlees

Kip, broccoli, pasta en ontbijtspek

Kip, broccoli, pasta en ontbijtspek
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml crème fraîche
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 80 gr tagliatelle
  • 150 gr broccoli-roosjes
  • 4 plakjes ontbijtspek
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Rasp of schaaf de Parmezaanse kaas. Maak de broccoli schoon. Snijd het ontbijtspek in stukjes.

  2. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak de kipblokjes rondom aan. Haal de ki uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  3. Fruit in dezelfde pan de knoflook. Voeg na een halve minuut de crème fraîche toe. Verwarm zodanig dat de crème fraîche vloeibaar wordt.

  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat deze in de saus smelten.

  5. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in water waaraan wat zout is toegevoegd. Blancheer in een andere pan de broccoli.

  6. Voeg de afgegoten pasta en broccoli toe aan de saus en schep het gerecht goed om zodat de pasta bedekt wordt met de saus.

  7. Voeg als laatste de kip en het ontbijtspek toe. Laat nog even doorwarmen.

    Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments