- 1 kopje panko (Japans paneermeel)
- 250 gr kabeljauwfilet
- 2 st zachte bolletjes
- 2 plakjes cheddarkaas
- 2 el olijfolie
- ½ st ei
- ⅓ el mayonaise
- ½ el Dijonmosterd
- ½ el bloem
- zout, peper
- 110 GR mayonaise
- 1 kleine augurk
- 1 tl kappertjes
- 1 tl peterselie
- 1 kl citroensap
- ½ tl suiker
- zout
-
Snijd de augurk en de kappertjes heel fijn. Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kom. Breng op smaak met een beetje zout.
-
Meng alle ingrediënten voor het beslag. Doe de panko in een bord. Snij de vis ongeveer ter grootte van de broodjes.
-
Dompel met 1 hand een stuk vis in het beslag en wentel deze door het pankokruim. Druk goed aan met de andere hand. Leg weg op een bordje. Doe hetzelfde met het andere stukje vis.
-
Verhit de olie in een koekenpan op niet al te hoog vuur. Bak de burgers om en om. Ongeveer 5 minuten per kant.
-
Haal de pan van de warmtebron en leg op beide burgers een plakje Cheddar. Deze zal door de restwarmte in de pan smelten.
Snijd de broodjes overlangs door midden. Op de onderste helft van het broodje eerst de burger. Schep dan ruim saus over de burger en dek af met de andere helft van het broodje.