- 12 st kipdrumsteaks
- 240 gr rijst
- 1 st groene paprika
- 1 st gele paprika
- 1 st rode paprika
- 2 st uien
- 2 teentjes knoflook
- 50 cl kippenbouillon
- 1/2 el gedroogde oregano
- 1/2 el kurcuma
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- zout, peper
- 2 takjes basilicum
- 1 dosis safraanpoeder
-
Pel en snipper de uien. Snij de parika’s in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snijd in repen.
-
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijolie. Braad de kipsticks rondom aan. Voeg zout, peper, parikapoeder en oregano toe.
-
Haal de kip uit de pan en zet opzij. Voeg de uien, de fijngesneden teentjes knoflook met wat zout en peper toe. Wanneer de uien licht glazig zijn voeg dan de rijst, de tomatenpuree,de parikareepjes, kurkuma en komijn toe. Voeg de kippenbouillon toe.
-
Kook het geheel 5 minuten en voeg dan de kipdrumsticks weer toe. Laat vervolgens 20 à 25 minuten zachtjes koken. regelmatig controleren en voeg eventueel wat water toe als het te droog geworden is. Voeg de safraan toe.
-
Serveer op een grote schaal en strooi de fijn gesneden basilicum erover.