- 1 pot bonen (360 gr. uitgelekt 240 gr.)
- 2 el olijfolie
- ½ st winterwortel
- 1 kleine ui
- ½ st groene paprika
- ½ st gele paprika
- 100 gr chorizo
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- 1 tl gedroogde tijm
- 3 el peterselie
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 120 ml kippenbouillon
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Laat de bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
-
Maak de paprika's schoon. Verwijder het vel van de chorizo. Snijd de paprika's, wortel en chorizo in blokjes. Snipper de ui.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak hierin de groenten met de chorizo gedurende 10 tot 15 minuten.
-
Voeg dan de paprikapoeder, tijm, peterselie, tomatenblokjes, kippenbouillon, witte bonen en wat zout en peper.
-
Roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan de warmtebron en laat nog 20 minuten zachtjes stoven.
Verdeel over de borden en serveer er stokbrood bij.