- 100 gr tagliatelle
- 200 gr diepvries mosselen
- 1 teentje knoflook
- ½ st venkel
- ¾ el roomboter
- 1 tl Toscaanse kruiden (zie eind ingrediënten lijst)
- 120 ml kookroom
- zout. peper
- 1 el peterselie
- 1 tl basilicum
- 1 tl oregano
- ½ tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de venkel in smalle ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de Toscaanse kruidenmelange. Ik heb deze gemengd zonder zout. Wil je dit mengsel wel met zout doe er dan nog ¼ tl. zout bij. Je hebt niet alles nodig. Bewaar de rest in een potje of bakje met deksel.
-
Verhit de boter op middelhoog vuur en bak de venkel ongeveer 3 minuten.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Zet de warmte bron iets lager. Zijn de mosselen al ontdooit bak die dan 1 minuut mee. Zijn ze nog bevroren bak ze dan 2 minuten mee.
-
Voeg de knoflook, kookroom, Toscaanse kruiden, zout en peper toe.
-
Roer het geheel goed door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de pasta toe en roer het geheel door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.