Gevogelte Hoofdgerechten Kaas Lunchgerechten Saus

Kipburger met kaas en satésaus

Kipburger met kaas en satésaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Rusttijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 180 gr kipgehakt
  • 1 kl kipkruiden
  • zout, peper
  • 1 st ei
  • paneermeel
  • 2 st hamburgerbroodjes
  • ½ st ui
  • 2 el boter
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • pindasaus
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd in halve ringen.

  2. Meng in een kom het gehakt met de kipkruiden en wat zout en peper. Kluts in een glas het ei en giet de helft bij het gehakt. Voeg wat paneermeel toe en kneed het geheel door elkaar. Is het mengsel nog erg vochtig voeg dan nog wat paneermeel toe.

  3. Vorm met behulp van een steker de kipburgers en zet deze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Maak intussen de satésaus uit b.v. dit recept: https://www.fijne-recepten.nl/lunchgerechten/broodje-kipsate/

  4. Giet de rest van het ei in een bord. Doe in een ander bord paneermeel. Paneer de burgers door ze eerst door het ei te wentelen en daarna door het paneermeel. Zorg dat de burgers geheel bedekt zijn.

  5. Verhit op middelhoog vuur een klein klontje boter en bak hierin zachtjes de ui tot deze mooi gekarameliseerd is. Hou dan warm.

  6. Bak in de rest van de boter de burgers. Als ze bijna gaar zijn bak dan de plakjes spek mee. Leg op het laatste moment de plakjes cheddar op de burgers zodat deze even kunnen smelten.

    Snijd de broodjes overlangs doormidden. Bouw de burgers op door op de onderste helft eerst een burger te plaatsen, dan wat gebakken ui. Vervolgens een plakje spek en dan wat satésaus. Zet het kapje van het broodje schuin tegen de burger en serveer.

Loading

Facebook Comments