- 2 st zalmfilets
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 60 ml kippenbouillon
- 2 el citroensap
- 3 el + 1 tl boter
- ½ tl honing
- 1 el verse peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.
-
Verhit 1 tl boter in een steelpannetje. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippenbouillon en citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Roer er de 3 el. boter door. Laat deze smelten en voeg dan de honing toe. Houd de saus warm op een laag pitje.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm gedurende ongeveer 4 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai deze dan om en bak de andere zijde dan gedurende een minuut of 3.
Verdeel de zalm over de borden en giet er de saus over. Geef er b.v. broccoli bij.