- 1 st komkommer
- 4 plakjes gerookte zalm
- 4 st kerstomaatjes
- 1 bekertje griekse joghurt
- 1 plak feta
- 1 st citroen
- zout, peper
-
Schil de komkommer. Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf lange linten.
-
Snijd de plakken zalm in reepjes.
Snijd de tomaatjes doormidden. -
Leg de plakken komkommer en reepjes zalm op een groot serveerbord. Kruimel de feta erover. Leg de halve tomaatjes er rond om heen.
-
Meng in een kom de joghurt met wat citroen. Breng op smaak met zout en peper.
-
Ieder kan nu zelf opscheppen en zelf bepalen hoeveel dressing hij/zij erover wil doen.
Vanmiddag klaar gemaakt als lunch, de hoeveelheden verhoogt en de vinaigrette gemaakt van yoghurt en mayo met een paar druppels citroen, p&z en wat bieslook. Was heel lekker