- 200 gr kippendijfilet
- 1 st ei
- 3 el bloem
- zout, peper
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- 2 el olijfolie
- ½ st ui
- 1 teentje knoflook
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl paprikapoeder
- 80 gr zon gedroogde tomaten
- ½ st rode paprika
- ½ el tomatenpuree
- 50 ml witte wijn
- 120 ml kippenbouillon
- zout, peper
- 50 ml kookroom
- 25 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 50 gr spinazie
- 1 el peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kippendij in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verwarm de oven voor op 160°
-
Meng in een diep bord de bloem, zout, peper, oregano, tijm, paprikapoeder en knoflookpoeder.
-
Klop in een ander diep bord het ei los.
-
Haal de kippenblokjes door het ei en vervolgens door het bloemmengsel.
-
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip rondom aan. Doe de kip in een ovenschaal en laat verder garen in de oven terwijl jij de rest van het gerecht maakt..
-
Indien de pan helemaal droog is voeg dan nog een el. olie toe. Voeg de ui toe en fruit deze gedurende een minuut of 3-4 tot deze zacht begint te worden. Voeg dan de knoflook, oregano, paprikapoeder, zon gedroogde tomaten, reepjes paprika en de tomatenpuree toe. Bak dit 2 minuten mee onder voortdurend roeren. Voeg dan de witte wijn toe en laat 2 minuten inkoken.
-
Voeg nu de kippenbouillon met wat zout en peper toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg nu de kookroom, Parmezaanse kaas en de spinazie toe en laat zachtjes koken tot de spinazie slinkt.
-
Haal de kip uit de oven en voeg deze toe aan de pan en meng het geheel goed door. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel over de borden en garneer met de fijn gehakte peterselie.
Dit gerecht gaat prima samen met een pasta, courgettini, rijst of gebakken aardappeltjes.