- 200 gr kippendijfilet
- 75 gr eiernoedels
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl sambal oelek
- 1 tl kurkuma
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 st kleine ui
- 100 gr champignons
- ½ st groene paprika
- ½ st rode paprika
- ½ st winter wortel
- 1 el sojasaus
- ½ el mirin
- 2 st eieren
- 1 st lente ui
- zonnebloemolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd in halve ringen. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd de paprika's in repen. Snijd de wortel in julienne. Snijd de kip in reepjes. Snijd de lente ui in smalle ringetjes.
-
Verhit 1 el. olie in een wok en voeg de kip reepjes, kerrie, kurkuma, knoflookpoeder, gember en sambal oelek toe. Bak tot de kipreepjes gekleurd zijn. Voeg dan een paar eetlepels water toe. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olie in de wok en voeg alle groenten toe. Bak dit gedurende een minuut of 4. Voeg dan de sojasaus en de mirin toe.
-
Voeg de kip toe aan de groenten. Voeg de gekookte mie toe en roer alles goed door elkaar.
-
Kluts de eieren los in een kommetje. Verhit een scheutje olie in een koekenpannetje en bak de eieren tot roerei.
-
Voeg het roerei toe en roer goed door elkaar.
Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.