Geflambeerde Gamba's
Hoofdgerechten Lunchgerechten Schaaldieren Voorgerechten

Geflambeerde Gamba’s

Geflambeerde Gamba’s
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 310 kcal
Ingrediënten
  • 12 st Gamba’s of grote garnalen
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 el koriander
  • 1 el fijn geraspte gember
  • 3 el olijfolie
  • 3 el paprikapoeder
  • zout, peper
  • 1 borrel glaasje cognac
Instructies
  1. Maak een marinade van de knoflook, gember,2 el olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Laat de garnalen minimaal 1 uur marineren.

  2. Verhit  de resterende olijolie in een koekenpan en bak de gamba’s op hoog vuur. Zodra ze rood beginnen te verkleuren de garnalen omdraaien. Als ze bijna roze zijn zet de afzuigkap uit en voeg je de cognac toe. Laat deze even warm worden en steek dan aan.

  3. Serveer als voorgerecht met een zoetzure saus of als hoofdgerecht met basmatirijst en bv peultjes.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.