Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Foe Young

Foe Young
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Chinese
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de omelet:
  • 4 st eieren
  • 180 gr kippengehakt
  • 50 gr grote garnalen gepeld
  • 3 st lente ui
  • ½ st winterwortel
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 1 st rawit
  • 1 el Oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • ¼ tl peper
  • ½ tl zout
  • 1 el sesamolie
  • 2-3 el arachideolie
Voor de saus:
  • 240 ml kippenbouillon
  • 1 el maïzena
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de garnalen in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortel en snijd deze julienne. Snijd de lente ui in smalle ringetjes. Snij de rawit in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd daarna fijn.

  2. Verhit 1 el olie in een wok en bak het kipgehakt rul. Heb je geen kipgehakt snijd dan kippendij zo klein mogelijk. Bak 1 à 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe met de stukjes garnaal. Bak nog een minuut of 2. Haal dan uit de wok en laat even afkoelen.

  3. Kluts in een kom de eieren. Voeg dan alle gesneden groentes toe met de gebakken kip en garnalen.

  4. Breng op smaak met de sojasaus, oestersaus, peper, sesamolie en zout. Meng alles goed door elkaar.

  5. Verhit 2 el. olie in de wok op middelhoog vuur en voeg de inhoud van de kom toe. Zodra het ei enigszins begint te stollen, keer dan de omelet om en bak dan nog 1 à 2 minuten.

  6. Terwijl de omelet ligt te bakken maak je de saus. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf voortdurend roeren tot de saus dikker wordt.

    Snijd de omelet in tweeën en leg op elk bord een halve omelet. Giet er royaal de saus over.

    Wil je dit gerecht voor meerdere personen maken bak dan de omelet in meerdere porties.

Loading

Facebook Comments