Hoofdgerechten Pasta Saus Schaaldieren

Pasta alla crema di gamberi

Pasta alla crema di gamberi
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
12 min
Totale tijd
17 min
 

Pasta met een crème van gamba's

Aantal: 2 personen
Schrijver: Simona
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 2 st ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr gepelde grote garnalen
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 3 el cognac
  • 125 gr passata
  • zout
  • 80 ml kookroom
  • 80 gr fusilli
  • ½ el verse peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de knoflook. Snijd de ansjovis fijn. Snijd de verse peterselie fijn

  2. Verhit op middelhoog vuur in een hapjespan de olie en fruit de ansjovis en de knoflook.

  3. Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide kanten zodat ze beginnen te verkleuren. Voeg de gedroogde peterselie en de cognac toe. Kook tot de cognac geheel verdampt is.

  4. Voeg de tomatensaus en wat zout toe. Dek af met een deksel en laat een minuut of 12 zachtjes sudderen.

  5. Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Zodra deze gaar is giet deze dan af maar bewaar wat van het kookvocht.

  6. Doe de inhoud van de hapjespan in een blender en pureer deze zo glad mogelijk samen met de kookroom. Schep de saus bij de afgegoten pasta en verwarm deze. Is de saus aan de dikke kant verdun deze dan met wat vocht van de pasta. Verdeel over de borden en garneer met de vers gesneden peterselie.

Loading

Facebook Comments