- 1 st afbakstokbrood
- 50 gr roomkaas met kruiden
- 3 plakjes ontbijtspek
- 2 st eieren
- 1 st sjalot
- kerriepoeder
- 3 el mayonaise
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Kook de eieren in 10 minuten tot ze hard zijn.
Verwarm de oven voor op 200° (onder- en bovenwarmte).
Spoel de eieren koud en pel ze. Laat ze volledig afkoelen in een bakje met koud water.
-
Snij een V-vorm over de lengte uit het stokbrood.
-
Vul de ontstane ruimte met de roomkaas en leg daar het ontbijtspek op.
-
Zet het gevulde stokbroodje in de oven en bak af volgens aanwijzing op de verpakking (ong. 15 minuten)
-
Terwijl het brood staat te bakken mak je de kerriesalade. Hiervoor doe je de mayonaise in een kom. Pel en snipper de sjalot. Roer wat kerriepoeder en zout en peper door de mayonaise. Proef! Voeg eventueel meer kerriepoeder, zout en/of peper toe.
-
Meng de gesneden sjalot door de kerriemayonaise. Prak de eieren en meng door de kerriemayonaise.
-
Haal het stokbrood uit de oven en smeer er de eiersalade over.