- 100 gr tagliatelle
- 200 gr gepelde grote garnalen
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 st tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 30 ml kippembouillon
- 120 ml kookroom
- 1 el verse peterselie
- 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Knip met een keukenschaar de plakjes spek in stukjes van ong. 1 x 1 cm. Snijd de peterselie fijn.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
-
Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal ze dan uit de koekenpan en bewaar op een bordje.
-
Indien er veel vet is vrijgekomen bij het bakken van de spek, haal dan wat uit de pan maar laat wel wat achter voor de smaak. Voeg de tomaat, knoflook, mosterd, Italiaanse kruiden en kippenbouillon toe. Roer het geheel goe door en laat 1 à 2 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het een minuut of 5 zachtjes koken zodat het wat indikt.
-
Voeg de garnalen en de stukjes spek toe en laat een minuut of 5 koken tot de garnalen gaar zijn.
-
Voeg de afgegoten pasta toe en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng het geheel goed door elkaar zodat de pasta mooi bedekt wordt foor de saus.
Voeg de rest van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en proef. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.