Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren

Zeevruchten in een Romige Knoflook-Wijn-Saus

Zeevruchten-in-een-Romige-Knoflook-Wijn-Saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Spaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr grote gepelde garnalen
  • 100 gr gekookte mosselen uit de diepvries
  • 100 gr gemengde zeevruchten
  • 1 el boter
  • ½ st kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 30 ml witte wijn
  • 60 ml kookroom
  • zout, peper
  • 1 kopje rijst
Instructies
  1. Haal de diepvriesprodukten 2 uur voor gebruik uit de vriezer en laat ze ontdooen. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflok. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit in een koekenpan op middenhoog vuur de boter. Fruit de ui tot deze glazig. Bak de grote garnalen aan beide zijden gedurende een minuut of 2 per zijde. Voeg dan de knoflook toe. Laat een minuutje meenakken. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

  3. Voeg de witte wijn toe en kook deze 1 minuut. Voeg dan de kookroom toe. Men goed door elkaar en laat een paar minuten zachtjes koken zodat de saus wat dikker wordt.

  4. Voeg de mosselen en zeevruchten toe en laat deze goed doorwarmen.

  5. Roer er op het laatst de gesneden peterselie door. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.

    Verdeel de rijst over de borden en schep de zeevruchten met saus erover.

Loading

Facebook Comments