Hoofdgerechten Schaaldieren

Thaise zoet-zure garnalen

Thaise zoet-zure garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
5 min
Totale tijd
15 min
 
Keuken: Thais
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr grote garnalen gepeld
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ st rode ui
  • 1 st groene paprika
  • ½ st komkommer
  • 50 gr ananas
  • 1 tl maïzena
  • 1 st lente ui
  • 1 el olijfolie
Zoet zure saus:
  • el vissaus
  • 1 el azijn
  • 1 el ketchup
  • 1 el suiker
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de paprika, paprika en komkommer in blokjes. Meng de maïzena met 1 el. water. Snijd de lente ui in smalle ringetjes.

  2. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

  3. Verhit de olie in een wok en fruit de ui gedurende een halve minuut. Voeg de paprika, komkommer en de ananas toe. Roerbak dit gedurende 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak nog een hlave minuut.

  4. Voeg de zoet-zure saus toe. Verwarm dit voor een minuutje mee. Voeg dan het maïzenapapje toe. Verwarm dit mee tot de saus wat dikker wordt.

  5. Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze mooi roze zijn. Voeg op het laatst de lente ui toe. Roer het geheel goed door elkaar. Verdeel over de borden. Serveer eventueel met Basmati rijst.

Loading

Facebook Comments