- 1 st Varkenshaas (600 gr.)
- 4 st sjalotjes
- 10 cl droge witte wijn
- 10 cl kalfsfond
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- boter
- zout, peper
- platte peterselie
-
Pel de sjalotjes. Halveer ze in de lengte en snij halve ringetjes.
Snijd medaillons van de varkenshaas. Verwarm op middel hoog vuur 2 eetlepels olie en een klont boter in een koekenpan. -
Braad de medaillons aan alle kanten aan en strooi wat zout en peper over de medaillons tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
-
Doe de sjalotjes in de koekenpan en laat deze zacht worden. Verlaag zonodig het vuur. Ze mogen niet bruin worden. Deglaceer met de witte wijn en laat inkoken tot bijna de wijn is verdwenen. Voeg de tomatenpuree en laat de even meebakken zodat deze ontzuurd. Voeg de kalfsfond toe. Voeg nog wat zout en peper toe. Doe de medaillons voor 4 à 5 minuten terug in de pan.
-
Haal de medaillons uit de pan en leg ze op een serveerschaal. Verdeel de sjalottensaus over de medaillons en garneer met de platte peterselie.