- 500 gr lams ribben losgesneden
- 1 el honing
- 30 ml sojasaus
- 1 tl knoflookpuree
- 1 el ketchup
- 1 el bruine suiker
- ¼ tl 5 kruiden poeder
- ¼ tl chiliringen
- ¾ el rijst azijn
- zout
-
Verwarm de oven voor op 175° (boven en onder warmte). Zet alle ingrediënten klaar.
-
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de ribben erop. Schuif het blik in het midden van de oven. Bak gedurende 30 minuten.
-
Meng alle overige ingrediënten in een kommetje.
-
Na het half uur schuif de bakplaat een stuk uit de oven en bestrijk met het mengsel. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak 15 minuten. Draai de ribben om en bestrijk met het mengsel en bak weer 15 minuten. Herhaal dit nogmaals tot de beide kanten 2 maal zijn bestreken. Je kunt daarna de ribben nog even in de oven laten doorbakken op 200°, maar let goed op dat ze dan niet verbranden.
Verdeel over de borden (geen foto)